Novosti Vjeverice

Karnevalska pješačka tura: 1.mart 2015.

Naziv:

KOTORSKE STRANE

Kategorija plan. staze

Pješačka staza

Datum:

01.03.2015.

Polazno mjesto:

Tabačina, Kotor

Prolazna mjesta:

Špiljari-Praćišta

Završno mjesto:

Kotor,Stari grad

Kategorija-zahtjevnost:

Laka

Ukupna dužina (oko):

5 km

Planirano vrijeme(oko):

4h

Visinska razlika (oko):

500 m

Kontakt osoba i tel.:

Boris Filip 067/522-382

Mjesto okupljanja:

Kotorska pošta

Vrijeme okupljanja:

09:00

Prevoz:

Sopstveni

Standardna oprema:

Gojzerice, štapovi, voda, lagani obrok, mobilni (puna baterija), bat. lampa

Dodatna oprema:

 

Vazne informacije:

U slučaju loših vremenskih prilika tura se odlaže i ta informacija će biti objavljena na sajtu i FB najkasnije 12 sati prije polaska.         

Zakon o planinskim stazama CG, Čl.16. :

Korisnici planinske staze koriste na sopstvenu odgovornost.

-Korisnici planinske staze koriste na način da ne ugrožavaju svoj ili život drugoga, na bilo koji način ograničavaju pristup planinskoj stazi, štete, odstranjuju ili uništavaju markacije, table za usmjeravanje, škrinje i drugu opremu.

-Korisnici planinske staze koriste na način da ne pričinjavaju štetu flori i fauni na zemljištu preko kojeg planinska staza prolazi.

Pravila kluba:

-Pravo učešća na pješačkoj turi imajučlanovi/ce kluba, stariji maloljetnici/e (od 15 do 18 god.),sve punoljetne, zdrave i fizički sposobne osobe.
-Pravo učešća u pješačkoj turi imaju i zdrava i fizički sposobnadjeca od 7 do 15 god.pod uslovom da suu pratnji roditelja i/ili imaju pratioca.
-Djeca ispod 10 godinane mogu biti učesnici ture osim ako to karakteristike ture i terena (markacija, prohodnost i reljef) te vremenske prilike dozvoljavaju. U takvim slučajevimadjeca moraju biti u pratnji roditelja ili punoljetnog staratelja, pri čemu ta osoba preuzima na sebe odgovornost za njihovu bezbjednost i sigurnost.
-Trudnicama se ne preporucuje ucesce na pjesackim turama, osim u slucaju kada je u objavi ture izricito naglaseno da je pj. tura pogodna i za trudnice.
-Učesnikom/com pješačke ture se smatra ona osoba koja se prethodno urednoprijavila koordinatoru/ki.
-Učesnik/ca svojim prijavljivanjem,preuzima na sebe odgovornost za ličnu bezbjednost i sigurnost.
-Učesnik/ca mora poštovati:osnovna pravila sigurnog kretanja i pravila i plan ture teslijediti upustva i/ili upozorenja koordinatora/ke ture.
-Učesnik/ca mora biti propisno odjeven i obuven.
-Učesnik/ca mora da ponese sa sobom:vodu, mobilni telefon (prethodno napunjena baterija) i džepnu lampu.U zavisnosti od trajanja i trase ture učesnik/ca treba da ponese ilagani obrok.
-Zbog stalnog kontakta sa Koordinatorom/kom, Učesnik/ca mora da drži mobilni telefon uključen.
-Svaki Učesnik/ca koji skrene sa prethodno dogovorene trasa ili se ne pojavi u očekivanom vremenu na prolaznim tačkama ili želi da odustane ili ima bilo kakve probleme mora da se, čim prije,javi Koordinatoru/ki ture ili njegovom pomoćnikuna začelju, na prethodno datom mobilnom telefonu.
-Učesnik/ca koji/a na pj.turi vodi psa mora da brine o tome da pas svojim ponašanjem ne ometa druge učesnike pj.ture.

Kratak izvještaj

nakon ture (br.ucesnika, stanje staze, uočene nepravilnosti, itd)   :

 

Odražana Vjeveričja skupština i proslavljen 7. rođendan kluba

Godišnja skupština PK Vjeverica održana je 20. februara 2015. u Galeriji Solidarnosti, Kotor.  Taj dan je istovremeno i rođendan kluba tj. datum kada je PK Vjeverica osnovana. Skupštini je prisustvovalo 27 gostiju, članova/ca i simpatizera PK Vjeverica.

skupstina-lkolaz

Pozivamo vas na Vjeveričju skupštinu

Svim vjevericama - sadašnjim i budućim, onima koji se tako osjećaju i onima koji posjeduju interesovanje za boravak u prirodi i druge aktivnosti našeg kluba....ako još niste dio vjeverica, prava je prilika da postavite pitanja i da se sada uključite !

vjevericja-skupstina-2015

Prijavite se na Skalinadu 2015. Herceg Novi

HAJDEMO SPORTISTI, PLANINARI, ENTUZIJASTI I PRIJATELJI ZDRAVOG DUHA !! Ispratimo skupa SKALINADU (u "danima Mimoze"), ne plašite se, dođite, nakon naših druženja samo odlazite zdraviji, zadovoljni i umno i fizički. Pobjedite Sebe ! PRIJAVITE SE NA VRIJEME!!

skalinada

Početni zimski planinarski kurs, Orjen 2015

Otvaramo prijave za one koji imaju želju polagati ovaj nivo planinarskog znanja. 
Sama organizacija će zavisiti od broja prijavljenih. Kurs bi trajao od Petka do Nedjelje, zadnjeg vikenda Februara mjeseca,a odžavao bi se za Vratlom na Orjenu. Planinarski dom bi ponudio svoj smještaj za boravak kao i usluge u domu, te bi se stvari naplaćivale po cjenovniku za planinarske klubove ili individualce koje je propisao klub Subra. Sama obuka i kurs bili bi besplatni. 
 
21.januar 4

Kupujte kalendare Vjeverice i time pomognite našoj Mirjani !

Nakon akcije prodaje kalendara za Mirjanu i u Tivtu, nastavljamo dalje kako smo i najavljivali. Dakle od ovog trenutka kalendare zidne uz koje dobijate gratis džepni kalendarčić, i bookmarker možete kupiti dogovorom na sledeće brojeve telefona u 3 grada Boke:
 
2015

Vjeverice na Hajli

Planinari sa primorja — with Vjeverica Kotor and 7 others at Hajla - Grope 1950.

hajla

Rezultati prve faze akcije prodaje kalendara u Kotoru

Danas smo uz dobru volju, vedrinu, razumjevanje i ljubav naših sugrađana u prvoj akciji prodaje kalendara u Kotoru, u sklopu planiranih humanitarnih akcija za pomoć u liječenju naše Mirjane, uspjeli prikupiti 562,20 €.
Sledeća akcija prodaje planirana je za Tivat već nakon Božića, a nakon Tivta, imaćemo i prodaju po porudžbini telefonom u Tivtu, Kotoru i Herceg Novom, o čemu ćemo vam već sjutra dati precizniju objavu. Još jedno veliko hvala na saosjećanju, razumjevanju i velikom Srcu svih Vas! Idemo dalje! :)
 
kalendari-kotor